کنجد

انواع کنجد

انواع کنجد

کنجد یکی از دانه های گیاهی است که معمولا در مناطق گرمسیر کشت می شود. این دانه با اندازه بسیار کوچک، در خود خواص بسیار زیادی را جای داده است. دانه های کنجد می توانند بر اساس مناطقی که در آن کشت می شوند دارای رنگ کرمی، قهوه ای و مشکی باشند. تنها تفاوت در بین انواع کنجد یاد شده تنها رنگ آن بوده و از نظر خواص تمامی دانه های کنجد مشابه یکدیگر می باشند.

دانه های کنجد سرشار از کلسیم و آهن و منیزیم بوده و مصرف آن ها می تواند علاوه بر تقویت سیستم ایمنی در درمان بسیاری از بیماری ها مانند پوکس استخوان، کم خونی و با فقز آهن نیز موثر باشد. همچنین انواع کنجد از کالری بالایی برخوردار بوده و مصرف آن ها به هر شکلی می تواند انرژی مورد نیاز شما در طول روز را تامین کند.

همچنین این دانه ها در درون خود میزان زیادی روغن را جای داده است. البته روغن موجود در این دانه ها از نوع غیراشباع بوده و مصرف آن نه تنها باعث ایجاد بیماری هایی مانند چربی خون و چاقی نمی شود، بلکه بسیاری از پزشکان استفاده از این روغن را به جای روغن های موجود در بازار توصیه کرده اند.

در بین انواع کنجد ممکن است دانه های کنجد سیاه از نظر طعمی کمی متفاوت بوده و طعم گس تری به نسبت سایر دانه ها داشته باشند. معمولا این دانه ها در کشور های چین و سمت آسیای جنوبی کشت می شوند.

در بین تمامی دانه های معمولا دانه های کنجد سفید استفاده های بیشتری داشته و از این دانه ها برای تهیه انواع دسر و شیرینی و همچنین در انواع آجیل استفاده می شود.  غالبا دانه های کنجد را غلاف گیری کرده و طی این فرایند کنجد ها را پوسته زدایی می کنند. دانه های کنجد پس از برداشت تمیز می شوند و سبوس آن ها را جدا می کنند.

 

 

کنجد را چگونه بخوریم

 

 

کشور های صادر کننده کنجد

دانه های کنجد معمولا در مناطق گرم رشد می کنند. این دانه معمولا در مناطق گرم کشور هایی همچون ایران، هند، افغانستان، پاکستان و چین رشد می کنند. در ادامه ویژگی ها و خواص کنجد های کشت شده در هر یک از مناطق را شرح می دهیم:

 

  • کنجد ایرانی

با توجه به رشد این گیاه در شرایط آب و هوایی خشک، می توان آن را در مناظق جیرفت و بوشهر و لار و خوزستان و مناطقی در اطراف اصفهان پیدا کرد. کنجد های کشت شده در این کشور برای روغن گیری رنگ تیره دارد و بوی روغن برای همه ی ذائقه ها مناسب نیست. در مناطق مختلف قیمت متفاوتی دارد و بیشتر برای ارده استفاده میشود و بهترین گزینه است.

  • کنجد پاکستانی

کنجد پاکستان دارای رنگ خاکستری و مشکی می باشد. کنجد با رنگ خاکستری برای روغن گیری مناسب است و البته میتوان با مشکی مخلوط کرد. کنجد مشکی پاکستان گران تر از خاکستری می باشد. همچنین این نوع کنجد روغنگیری آسانی دارد و برای اکثر دستگاه ها مناسب می باشد.

  • کنجد افغانی

دانه های کشت شده در این کشور دارای رنگ نسبتا تیره ای بوده و رنگ روغن کنجد افغانی متمایل سبز میشود و تیره تر از پاکستانی می باشد. البته شنیده شده این مدل کنجد ارزش غذایی کمتری دارد ولی از نظر عملی هنوز ثابت نشده است.

  • کنجد هندی

انواع کنجد هندی خیلی شبیه انواع کنجد ایرانی می باشد ولی درصد روغن دهی آن کمتر است و لرد سفید دارد. شنیده شده کنجد این کشور تراریخته می باشد.

  • کنجد سودان

دانه های کنجد کشت شده در این کشور برای روغن گیری کاربرد کمتری داشته و بیشتر برای تهیه ارده از آن استفاده می شود. طعم این نوع کنجد تقریبا شیرین تر از سایر دانه های کنجد است.

  • کنجد چینی

این نوع گنجد معمولا پوست کنده است و بیشتر برای شیرینی و نان مورد استفاده قرار می گیرد. از این نوع کنجد که با نام کنجد بی پوست یاد می شود.

 

 

خواص شگفت انگیز کنجد

 

 

 

شما می توانید انواع کنجد های با کیفیت را از برند های معتبر تهیه کنید. در بین برند های معتبر موجود در بازار برند عاصمی به عنوان یکی از برند های شناخته شده در زمینه تولید انواع فراورده های کنجد و روغن های گیاهی فعالیت داشته و با توجه به محصولات با کیفیتی که به بازار عرضه کرده است توانسته بازار خوبی را به محصولات خود اختصاص دهد.

این برند انواع کنجد و فراورده های کنجدی را برای رفاه حال مشتریان خود از طریق فروشگاه اینترنتی عاصمی به فروش رسانده و شما می توانید با مراجعه به سایت فروشگاهی عاصمی تمامی محوصلات این برند را با مناسب ترین قیمت و بهترین کیفیت خرید نمائید.

 

فرق روغن کنجد با روغن ارده کنجد

 

 

فراورده های تهیه شده از انواع کنجد

در بین کنج های موجود در بازار، کنجد خاکستری، قهوه ای و مشکی معمولا برای روغن گیری مورد استفاده قرار می گیرند. از این دانه های ریز معمولا برای تهیه فراورده های بسیاری مانند روغن، ارده، کرم کنجد، حلوا ارده و حلواشکری تهیه می شود.

همچنین در تولید بسیاری از محصولات غذایی کنجد را می توان با برخی مواد دیگر ترکیب کرد که علاوه بر افزایش ارزش غذایی آن، باعث بهتر شدن طعم آن نیز می شود. به عنوان مثال ترکیب کنجد و عسل به عنوان دو ماده ی مقوی امروزه بسیار پر طرفدار است. کنجد عسلی را به صورت آماده نیز می توان تهیه کرد. در واقع خواص کنجد و عسل بیشتر از خواص کنجد به تنهایی می باشد.

کره ی کنجد یا ارده کنجد یکی دیگر از بهترین شیوه های مصرف کنجد می باشد. به ویژه کسانی که به آجیل و مغزها حساسیت دارند می توانند با توجه به خواص ارده کنجد آن را جایگزین کنند. ارده کنجد از دانه های برشته شده ی کنجد حاصل می شود که به همین دلیل نسبت به دانه های خالص و کنجد خام فرآوری بیشتری روی آن صورت گرفته است. با توجه به خواص ارده کنجد از آن به عنوان ماده ی غذاهای مدیترانه ای مانند هوموس استفاده می شود.

 

 

گیاه کنجد

 

تفاوت کنجد پوست کنده و با پوست

با برداشتن پوسته ی بیرونی کنجد مقدار زیادی از کلسیم، فیبر، آهن و پتاسیم کنجد از بین می رود. به همین دلیل در بسیاری از کشورها مانند ژاپن مصرف کنجد به صورت دانه ی کامل یا به صورت کنجد برشته رایج است و به عنوان ماده ی غذایی مهم در رژیم غذایی آن ها محسوب می شود. همچنین مصرف کنجد با پوست آن علاوه بر حفظ مواد مغذی آن تاثییر بسیار زیادی در حفظ سلامت دستگاه گوارش دارد.

قابل ذکر است در صورت برشته کردن کنجد در دمای بالا بسیاری از چربی های کنجد از بین خواهد رفت. از این رو توصیه می شود آن را بیشتر به صورت خام مصرف کرده و یا در دمای بسیار پایین برشته شود.

متداول ترین شیوه ی مصرف کنجد برشته کردن یا بو دادن کنجد می باشد که از آن در تهیه کره کنجد نیز استفاده می شود. همچنین استفاده از کنجد روی سالاد نیز به ارزش غذایی سالاد افزوده و آن را خوشمزه تر می کند.

استفاده از کنجد با روش های مختلف در میزان مواد مغذی کنجد تاثیر بالایی دارد ولی با تمام این موارد، می توان کنجد را به عنوان یکی از مغذی ترین دانه ها به شمار آورد. همچنین شما می توانید به جای استفاده از دانه های کنجد از انواع فراورده های آن استفاده کنید. همانطور که قبلا نیز گفتیم شما می توانید انواع فراورده های کنجدی را از فروشگاه اینترنتی عاصمی با بهترین کیفیت تهیه کنید.

تمامی محصولات تولیدی توسط این برند با استفاده از مواد اولیه با کیفیت و همچنین با در نظر داشتن و رعایت استاندار های روز دنیا انجام می شود.

 

5/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *